Rejsetips

Skal du på eventyr i Afrika? Hav styr på disse ting inden

Hvis du har planer om inden længe at sætte kursen mod Afrika, er der naturligvis nogle ting, du skal have styr på, før du rejser. Skal du rejse udenlands, er det altid en god idé at sikre sig, at man har styr på sine vacciner, eventuel visumsøgning og selvfølgelig også pengehævning af den valuta, de bruger i landet, som du skal på ferie i.

De tre V’er – vaccine, visum og valuta

Der er flere ting, man gerne skal vaccineres for, inden man rejser til Afrika. Det anbefales blandt andet, at man vaccineres mod difteri. Difteri er en luftvejsinfektion, der kan være fatal, hvis man ikke er vaccineret. Man skal også gerne have en vaccination mod hepatitis A, og er det mere end 10 år siden, man sidst fik en stivkrampevaccination, er det en god idé at få en ny vaccination af denne slags inden afrejse. I Afrika er der også mange lande, hvor man skal vaccineres mod gul feber, inden afrejse. Nogle steder skal du også medbringe bevis på, at du har fået denne vaccine, inden du kan rejse ind i landet. Ved rejse til nogle lande, kan det også blive nødvendigt, med en vaccination mod meningitis, hepatitis B, tyfus og nogle steder også mod rabies og tuberkulose. Undersøg hvilke vaccinationer, det anbefales at få, inden rejser til det land i Afrika, som du skal rejse til, og tal med din læge om det.

Når man rejser, er det ens eget ansvar at overholde regler for ind- og udrejse, og derfor er det også vigtigt, at man sætter sig ind i dette inden afrejse. Nogle lande skal man søge visum for at komme ind i. Dette gælder blandt andet for Sydafrika. Skal du søge visum, så kan du enten gøre det selv på landets ambassade i Danmark, eller du kan eventuelt kontakte en visumorganisation, der kan tage sig af det praktiske for dig.

Inden du rejser, skal du naturligvis også have styr på, hvilken valuta du skal medbringe. Det er altid en god idé at medbringe kontanter, når man rejser til et andet land. Undersøg hvilken valuta, der er gældende for det land, du skal rejse til. Find aktuelle kurser på LunarWay.

Pak kufferten rigtigt

Når du har fået styr på vaccine, visum og valuta, kan du begynde at tænke i baner af, hvad du skal have med i kufferten. Alt afhængigt af om det er badeferie eller safaritur, skal du have en vis idé om, hvilke ting du skal kaste dig ud i under din rejse. Så har du nemlig en klarere idé om, hvad du skal have med i kufferten. Her er det også en god idé at tjekke op på vejrudsigten for din destination, så du kan tilpasse dit tøj efter den. Så er du godt klædt på til eventyr i Afrika!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *