Rejsetips

Rejs til Kenya

En rejse til Kenya er altid en god og dejlig beslutning. Det er for mange noget helt anderledes, hertil kan man meget ofte prøve nogle ting, som man langtfra kan få gjort herhjemme.

Det er derfor oplagt med en rejse til Afrika. Vi har samlet en lille oversigt, over de ting du skal når du er i Kenya.

Kenya

Kenya ligger i Østafrika og er primært til dig som er eventyrlystig, samt har noget mod på at opleve nye ting.

Det mest koncentrerede område for vilde dyr ligger i Kenya, det vil sige at du får mulighed for at se frit løbende dyr, som man her hjemme kun kan se i diverse zoo.

Kenya er meget anderledes i forhold til Danmark, derfor skal man naturligvis også tage højde for en del andre ting, end man er vant til herhjemme.

Normerne i Kenya er anderledes, samt der er markant større risiko for, at du kan blive udsat for kriminalitet hvis du ikke passer på. Du kan læse mere om dette inde på udenrigsministeriets hjemmeside.

Dog behøver man ikke være bange, blot påpasselig.

Man kan få en uforglemmelig safari og badeferie i Kenya, men for den mest sikre samt mest behagelige tur, råder vi rejsende til at booke rejsen igennem rejsebureauer der er vant til områderne.

På denne måde er du sikker på, at du kan få så meget ud af din rejse som muligt.

Kenya har rig med seværdigheder, samt verdenskendte parker og reservater som man ikke kan finde mange andre steder i verden. Derfor er det oplagt med en tur til Kenya, hvis man sætter pris på safari ture samt en tur i det åbne.

Du kan bl.a. opleve Aberdare-parken, den ligger 180 km. nord for Nairobi, samt har muligheden for at se Aberdare bjergkæden, som er omkring 4000 meter høj.

Den er en del af Kenyas centrale højland. Hertil kan du også tage et kig fordi Aberdare-skoven, som ligger meget nær mount Kenya, sammen udgør de nemlig næsten 1500 km2 rent safariterræn.

Det er altså igennem rejsebureauer muligt, at man kan få en kæmpe tur igennem områderne.

Masai Mara

Masai Mara bliver kaldt for dyrenes Mekka hvilket er fordi, at man her kan opleve verdens mest koncentrerede punkt for vilde dyr.

Det er nemlig muligt i bl.a. februar, at se de mange gnuer føde deres kalve, eller juli hvor mange af dyrene krydser Mara-floden.

Mombasa

Hvis du har en set en masse vilde dyr, flot natur og alt andet Kenya byder på, så kan det være du vil prøve noget andet. Du kan med fordel sørger for også, at komme forbi Mombasa.

Mombasa er Kenyas badeferieparadis, her er du sikker på at du får et enestående syn ved Kenyas næststørste by, som er enestående flot samt danner rammerne for en dejlig strandferie.

Du kan gå i det helt kridhvide sand langs vandet, tage en dukkert i det naturligt varme vand.

Du har enestående udsigt over Det Indiske Ocean, som du kan komme i ned og snorkle eller dykke i. Hertil kan du på din dykker tur, se kæmpe skildpadder, rokker samt hajens fredelige del af familietræet, nemlig hvalhajen.

Praktisk info

Når du skal til Kenya så er der nogle helt praktiske ting, som du skal huske at tage højde for.

Opførsel

Det første er selvfølgelig, at man ikke kan opføre sig som man gør herhjemme.

Kenya er nemlig ikke ligesom Danmark, man skal altså derfor tage højde for sine omgivelser, hertil følge deres normer.

Visum

I Kenya er det nødvendigt du har et visum inden indrejse. De fleste lande skal have visum inden de får adgang til landet, det skal du også hvis du kommer fra Danmark. Du kan tegne dit Visum inde hos eCitizen.

Valuta

Der bliver i Kenya brugt Kenyiansk shilling (KSH). Du kan veksle både i lufthavnen eller veksle via. kontant hævning i deres ATM’s.

Sørg altid for ikke, at have for mange penge på dig på samme tid. Det er nemmere at bruge på markederne, også får de lokale banditter heller ikke nogen gode ideer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *