Rejsetips

Oplev, spis og bo i Marrakesh

I de seneste par år er Marokko blevet en populær destination for forskellige typer af turister. Kun Gibraltarstrædets 15 kilometer skiller landet fra Spanien, og derfor er kulturen præget af en blanding af europæisk, arabisk og afrikanske traditioner.

Landet har alt fra skøn natur til myldrende storbyer, og specielt hovedstaden Marrakesh er et populært valg for ferier, hvad enten vi taler tre dage eller to uger. Læs her hvad du skal opleve, spise og bo i den marokkanske hovedstad:

Oplev: Jemaa el Fna, Jardin Majorelle og hamam

I Marrakesh kan man ikke komme uden om at besøge Jemaa el Fna, også kendt som The Place, der er en kæmpe handelsplads med gadekøkkener, slangetæmmere og små boder med lokale varer. Pladsens samlepunkt er Koutoubia-moskeen, som indkalder til bøn et par gange om dagen.

I kan også lægge et smut forbi Jardin Majorelle, en bygning og tilhørende have som i 1960’erne købt og vedligeholdt af designeren Yves Saint Laurent med klare farver og eksotiske planter fra hele verden. Attraktionen indeholder desuden en samling af smykker og tekstiler relateret til berber-stammerne.

Und dig desuden at tage på marokkansk spa under dit besøg. Det er en tradition i Marokko at dyrke hamam, et varmt dampbad, hvor man bliver vasket og skrubbet af en medarbejder. Efter hamam-badet, kan I slappe af ved en pool og nyde hinandens selskab og en kop myntete.

Spis: Tangines, hummus og friske grøntsager

Med et arabisk inspireret køkken, er hummus i Marrakesh en fantastisk sanseoplevelse. Men i Marokko bør du specielt prøve en af deres lækre kødretter som tilberedes i tanginer, hvor hummus og grøntsager fungerer som tilbehør.

I kan enten vælge at få lokale anbefalinger fra dit hotel eller gå efter de mere vestligt inspirerede restauranter, som tilbyder alkohol. Husk at Islam er hovedreligionen i Marokko, og derfor er det sjældent alle restauranter kan tilbyde vin eller øl.

Bo: Rodamón Riad

I kan enten vælge at bo udenfor byen på et resort eller leje jer ind på et lokalt Riad, for en mere autentisk oplevelse. En riad er oprindeligt et hus tiltænkt de rige marokkanske familier, men flere af dem er blevet ombygget til små hoteller med rooftop terrasser og swimmingpools, som kan lejes til en billig pris.

En af de mest populære riads er Rodamón Riad. Her bor I centralt i Marrakesh i flotte lokationer med både pool, restaurant og rooftop-bar, hvor der er udsigt til Atlas bjergene og moskeen i Jemaa el-Fnaa.

Rodamón har værelser, som passer til alle typer af rejsende. Hvad enten I er backpackere, et kærestepar på eventyr, en vennegruppe eller familie, kan I finde passende værelser der, er indrettet i minimalistisk stil, og som passer til jeres formål.

Vil du have Marokko i dit hjem?

Med Jemaa el-Fna og dets små butikker er det let at finde alle slags souvenirs der sætter et marokkansk præg på dit hjem. Marokko producerer mange lædervarer, stråkurve, malet keramik, te og te-sæt, som man sagtens kan tage med hjem i kufferten.

Selv i Danmark er det blevet nemmere at finde marokkanske produkter i hverdagen. I kan nemt finde tekstiler af egyptisk bomuld til soveværelset, der kan transformere jeres senge om til en mini-kopi af Rodamón. Blandt andet tilbyder georgjensen-damask.no både lagener og sengetøj i højkvalitets egyptisk bomuld – præcis som i Marokko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *