Rejsetips

Sådan slår du rejsetiden ihjel

Vi kender alle følelsen. Vi står og skal på ferie hvor de næste mange timer skal bruges på transport i enten et fly, bus eller en bil. Rejsen hen til destinationen synes for mange ligegyldig, men hvorfor ikke bare få så meget ud af tiden som overhovedet muligt. Her kommer nogle gode tips til, hvordan man får mest muligt ud af turen hen til destinationen.

Bliv klogere på din feriedestination

Ved ethvert besøg af et nyt land opstår spørgsmålet altid: ”hvad er det, vi skal se?”, hvilket i sig selv er meget naturligt, men faktum er bare, at hvis vi skal have mest muligt ud af vores ferie, så er research nøgleordet. Det gør det langt sjovere at besøge en ny destination, hvis man ved lidt om, hvilken kultur man kommer til. Det kan både være i form af landets historie, hvilken slags type mad de spiser, hvad deres nationalret er eller bare lære de mest banale glose, således man har muligheden for at begå sig.  Mulighederne er mange.  Eksempelvis, hvis destinationen hedder Cameroun i Afrika, så vil et par franske gloser ikke skade.  Hvis man ikke er den store fan af guide bøger, så vil skønlitteratur altid være en god måde at koble af på.

Se film

Hvis man ikke er den store fan af, hverken at læse bøger eller at sove på sin rejse, så er en god time killer, at se en god film eller serie. Mange kobler af ved at se tv og det med rette, for lige pludselig kan hvad der føles som 7 timer blive forvandlet til 1 time.  Ved at downloade nogle film eller serie til din tablet, så er du sikret underholdning på turen derned og hjem. I den forbindelse er det værd at notere sig, at på de fleste langdistanceture, så er der film i flyet, dog i begrænset udvalg.

Få hvilet ud

Ordet jetlag er for de fleste rejsende synonymt med træthed og overdrevet mangel på søvn.  Det kan være fordelagtigt, hvis man inden afrejse sætter sig ind i, hvor meget bagud eller foran man er det pågældende land i forhold til døgnrytme. Det tager ofte et par døgn før man har af klimatiseret sig til en ny døgnrytme, men ved at være proaktiv og bruge rejsetiden derover til at nærme sig det nye lands tidszone og døgnrytme, vil du automatisk få mere ud af de første par dage. Så brug turen på at få hvilet ud og bliv klar til at imødekomme alle de nye oplevelser med et smil i stedet for trætte øjne.

Vær social

En god måde at slå tid ihjel på er ved at have det sjovt og være social.  Her vil et kortspil være en god time killer, ligesom det er nemt at have med på ferien. Er du indehaver af en tablet kan online spil også være sjovt at give sig i kast med, hvor det i nogle af dem er muligt at vinde penge.  Et af dem er Simbagames, hvor det er muligt at få en bonus, prøv det her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *