Rejseblog

Rundrejse på New Zealands sydø

Ideen om roadtrips stammer oprindeligt fra Amerika. Danskerne har dog taget ideen til sig og brugt den, som var det deres egen. Mange danskere forbinder roadtrips med en køretur rundt i Europa eller i Amerika, men faktisk er der mange muligheder. Et roadtrip – eller en rundtur – kan gennemføres på mange måder. Har du eksempelvis overvejet en rundtur på New Zealands smukke sydø?

New Zealands sydø byder på mange unikke oplevelser, og det kan være umuligt at nå dem alle sammen – men med en rundtur får du set så meget af øen som muligt. Du kan tage en rundtur på egen hånd, eller du kan købe en rundtur gennem et rejseselskab, der så fastlægger et program for dig. Fordelen ved at planlægge rundturen på egen hånd er, at du kan opleve lige det, du har lyst til – når du har lyst til det. Herunder finder du nogle idéer til nogle ting, du kan opleve på en uges rundtur på New Zealands sydø.

Rejser du til Sydøen, kan du leje en bil i lufthavnen og vælge én af disse forarrangerede kør-selv-ture fra New Zealand Travel Organiser.

Flyv til Queenstown

Inden du kan starte din rundtur i New Zealand, skal du selvfølgelig flyve dertil. Du kan flyve til Queenstown, som er en fantastisk by at starte sin rundtur fra. I Queenstown kan du hente en lejebil, som skal være din base den næste uge – med en lejebil bestemmer du selv dit tempo, frem for hvis du rejser med bus.

I Queenstown er der mange fantastiske ting at se og opleve – der er mange smukke og betagende kløfter, du kan køre igennem. Du kan også lave nogle vilde aktiviteter som for eksempel river rafting.

Fra Queenstown til Te Anau

Fra Queenstown kan du relativt hurtigt køre til det næste stop på ruten, som er Te Anau. Turen hertil er smuk, da du kan køre langs den fantastiske Lake Wakatipu. I Te Anau kan du opleve fantastiske underjordiske landskaber, og du kan tage en sejltur – der er i sandhed mange ting at opleve her. Du kan bruge to dage i byen, inden du kører videre.

Fra Te Anau til Wanaka

Sæt kursen mod Wanaka, hvor du kan opleve et fantastisk landskab og en smuk og overvældende natur. Turen til Wanaka er smuk – du kører forbi utallige vinmarker og smuk natur. Det gode ved, at du kører selv, er, at du kan stoppe, når du vil. Du kan altså holde pauser, hvis du har lyst til at betragte det smukke landskab. Du kan vælge at bruge en ekstra dag i byen, eller du kan køre tilbage til Queenstown for at bruge en ekstra dag dér, inden turen når sin ende.

Tilbage til Queenstown

Når du er nået tilbage til Queenstown, kan du aflevere din bil – eller du kan forlænge din rundtur, hvis du ikke har fået nok af den vidunderlige ø. Der er et væld af ting, du kan opleve, og du kan sagtens lave en længere rundtur uden at komme til at kede dig. Hvis du vil på en længere rundtur, kan du overveje at hente bilen i Queenstown og aflevere den i en anden by – som eksempelvis Christchurch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *