Rejseblog

Forsikring af familien inden du tager afsted til Afrika – disse ting skal du huske

Afrika er en verdensdel uden lige, og har du først besøgt verdensdelen én gang, vil du højst sandsynligt vende tilbage igen. Dette er med god grund, da Afrika byder på et klima samt natur, som er meget anderledes end i Danmark. Tørre ørkensletter, frodige jungler og savanner fulde af fantastiske dyrearter er blot nogle af de ting, som gør Afrika så fantastisk. Hvis du og din familie skal på en rejse til Afrika, er der dog ting, som I skal være opmærksomme på. Da verdensdelen er så anderledes fra Danmark, er der nemlig en del aspekter, som kan være sundhedsskadelige eller faretruende for jer.

Vaccination af jer alle

Afrika er et af de steder i verden, hvor der er størst risiko for smitte af malaria. Derfor er det meget væsentligt, at alle rejsende får en vaccine inden afrejse. Afhængigt af rejsemål samt varighed af rejsen kan der også være andre vacciner, som er nødvendige at få inden rejsen. Du kan med fordel tale med din læge omkring det, således du er sikker på, at I ikke smittes af sygdomme, som kunne undgås med vacciner. Derudover skal I huske på at tjekke op, om eventuelle tidligere vacciner fortsat er gældende, sådan I ikke fejlagtigt tror, at I er beskyttet.

Gør kroppen klar hjemmefra

Det er altid en god idé at forberede kroppen hjemmefra. Skal du blot på daseferie end uge eller to på et luksushotel, vil du i mindre grad være nødvendigt. Men skal du i stedet ud og være fysisk aktiv, som du ellers ikke er vant til i lige så høj grad i hverdagen herhjemme, så kan det være en god idé at træne kroppen op en smule hjemmefra. Herved kan du slippe for nogle skader, der ellers kan ramme dig. At have ondt i ryggen eller nakken er også ærgerligt at skulle døje på din længeventede rejse. Sådan nogle skavanker kan du også forhindre hjemmefra ved at sørge for at ligge på en god boxmadras, der giver støtte og ikke mindst de bedste vilkår for din krop. Mangler du sådan en, kan du finde inspiration til din næste boxmadras på denne side.

 

Beskyttelse mod solen

Selvom det også er vigtigt med solbeskyttelse i Danmark, er det endnu vigtigere i Afrika. Grundet Afrikas klima vil I nemlig blive udsat for solens stærke stråler i højere grad end i Danmark. I skal derfor sørge for at have masser af solcreme med, som har en høj solfaktor. Hvis I skal bade meget under jeres rejse, kan I med fordel vælge en solcreme, som er vandfast. Derudover skal I meget gerne medbringe hatte til beskyttelse af jeres hovedbund samt let tøj, som dækker skuldre og arme. Ydermere er det en god idé at søge skygge på de timer af døgnet, hvor solens stråler er de allerværste, nemlig fra kl. 12-15.

 

Sørg for at have testamenterne i orden

Døden er selvfølgelig det værste scenarie, som der kan ske, og det er bestemt ikke hensigten med rejsen. Dog skal man være beredt på, at slemme ulykker eller sygdomme er muligt i udlandet – også i Afrika. Derfor er det en fordel for dig og din familie, hvis I sørger for at sætte jer godt ind i arveregler inden afrejse. Herefter har I mulighed for at sikre jer, at testamenterne er som ønsket, hvis det værst tænkelige skulle ske. I kan finde flere informationer omkring arveregler ved at klikke her, således I er fuldstændig sikre på, at alt er, som det skal være inden, rejsen går mod Afrika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *