Rejsetips

3 fantastiske bountyøer, du bør besøge i Afrika

Du kan allerede se det for dig – svajende palmer, turkisblåt vand, solskin fra en skyfri blå himmel og hvid sandstrand så langt øjet rækker. Det er de færreste, der ikke har drømt sig langt væk til netop dette scenarie, mens de har siddet og kigget ud på det triste danske regnvejr.

I Afrika finder du nogle af verdens mest indbydende bowntystrande, hvor virkeligheden sagtens kan leve op til drømmen. Så hvad med at pakke kufferten og tage til…

 

  • Maritius?

Maritius ligger øst for Madagaskar i det indiske ocean. Her er befolkningssammensætningen en blanding af kinesere, indere og afrikanere samt efterkommere af de franske og engelske kolonister. Befolkningen snakker en blanding af flere sprog, men engelsk er det officielle sprog på Maritius. Udover de lange og smukke strande, er der rig mulighed for at dykke omkring de smukke koralrev, der omkranser øen. Trænger du til lidt adspredelse, kan du besøge øens hovedstad Port Louis, hvor du blandt andet kan lære mere om øens historie på Port Louis Museum, gå på det lokale fiskemarked eller beundre byens antikke bygninger.

Husk: På Maritius er tempoet bare liiiidt langsommere, end hvad du er vant til. Du skal ikke tage hertil, hvis du hurtigt bliver rastløs, for efter du har besøgt seværdighederne i hovedstaden, er der ikke så meget andet at tage sig til end at sole, læse en god bog, spise og slappe helt af.

 

  • Zanzibar?

Zanzibar er egentlig betegnelsen for en hel ø-gruppe i det indiske ocean, bestående af to hovedøerne; Pemba og Unguja, samt en masse mindre øer. Øgruppen er autonom, men er i union med Tanzania. Her er det officielle sprog er Swahilli, og befolkningen er en blanding af indvandrer fra Afrika, Arabien, Asien og Europa.

Udover de fantastiske sandstrande, kan man besøge hovedstaden; Zanzibar by, hvor man kan se kulturhistoriske seværdigheder som Stone Town, der huser sultanens palads og snørklede smalle gader. Byen er blevet optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Selvom ø-gruppen er et populært turistmål, kan du på nogle tidspunkter af året næsten have stranden for sig selv, hvilket virkeligt efterlader en følelse af at være strandet på en øde ø.

 

Husk: For at du kan få lov til at rejse til Zanzibar, skal du ofte vise dokumentation på, at du er vaccineret for gul feber. Desuden bør du medbringe malariapiller og myggenet til vinduer i tilfælde af, at det ikke forekommer på hotellerne. Myggenet behøver heldigvis ikke at koste en formue og kan findes billigt her.

 

  • Seychellerne?

 Seychellerne er ligeledes en ø-gruppe og selvstændig republik nord for Madagaskar. Ø-gruppen består af 115 øer, men 90% meste af befolkningen bor på hovedøen Mahé. Hovedsproget i ø-gruppen er seselwa, som er en blanding af kreol og fransk, og befolkningen en blanding af asiatere, europæere og afrikanere.

Blive du træt af at sole dig, kan du besøge regnskoven; Valleé de Mai på øen Praslin eller svømme med havskilpadder.

Husk: Seycheller er et dyrt sted at leve, så beregn et forholdsvis stort budget til mad og aktiviteter, når du er der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *