Rejsetips

Tre ting at huske når man skal på safari

Mange familier vælger i dag ”oplevelsesferien” frem for den sædvanlige afslappende ferie, hvorfor man især ser et stigende antal turister, der rejser til Afrikas mest populære safari destinationer. I denne artikel vil vi klæde disse safari-elskende familier bedst muligt på til deres ferie ved at nævne de ting, som man absolut ikke må efterlade, når man tager på safari.

 

Vaccination/medicin

 

Når man fra det nordlige rejser på ferie i den anden ende af verden, er det uhyre vigtigt at have forberedt sig på de sygdomme, som man kan risikere at blive smittet med. Dette gælder især i kontinenter som Afrika, hvor disse sygdomme kan have konsekvenser, der i værste tilfælde har døden til følge. Besøg derfor den lokale læge i god tid før afrejsen og afklar, hvilke sygdomme det er nødvendigt at blive vaccineret mod. Forebyggelsen af nogle sygdomme kræver vaccination inden afrejse, hvor andre kræver, at man tager medicin under og/eller efter opholdet. Alt dette vil din læge gøre klart overfor dig, men det er afgørende, at du husker at opsøge denne information i god tid.

 

Praktisk påklædning

 

En tur på safari i Afrika kan ikke just sammenlignes med badeferien til Gran Canaria eller Mallorca og den medbragte påklædning skal derfor ikke være den samme. Nedprioriter derfor dit dyreste og mest eksklusive tøj og hold dig til det praktiske. Når du på din sjette time sidder i en safari bil, vil du finde ud af, at folk er ret ligeglade med, hvordan du ser ud i dit tøj. Derudover flyver der konstant grus rundt i luften, som vil gøre dit tøj beskidt, hvorfor du med høj sandsynlighed vil ærgre dig, hvis du sidder i dit yndlingsoutfit.

Selvom du ikke skal på jagt, så vil der være mange fordele ved at lade jagttøj, som du eksempelvis kan finde her, dominere indholdet i din bagage. Det er både praktisk og behageligt at have på, hvilket du vil sætte stor pris på.

 

Fotoudstyr

 

På safari vil man blive udsat for synsoplevelser, som er helt fantastiske, hvad end det er af det eksotiske dyreliv eller den flotte natur. At forevige disse billeder er for rigtig mange prioriteret meget højt på en sådan ferie. Dermed ikke sagt, at du skal gå ud og bruge en formue på det nyeste spejlreflekskamera på markedet, men det er en god ide at have et kamera med, som du er tilfreds med. Spørg eventuelt en ven eller bekendt, om personen har et kamera, som du må låne, hvis ikke du selv er i besiddelse af et. De billeder du tager med hjem fra en safari, skal nemlig holde i mange år.

 

Der er mange ting at skulle tænke over inden man bevæger sig ud på en sådan ferie, hvorfor det nok vil være en god ide at sætte lidt tid af til finde inspirationskilder til, hvordan man bedst muligt forbereder sig. Men med ovenstående information er du et skridt tættere på målet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *