Rejsetips

Safari rejser er ikke længere kun forbeholdt de eventyrlystne

Tilbage i tiden var rejser til Afrika forbeholdt opdagelsesrejsende eller personer der var villige til at rejse langt, længe og uden en decideret plan. Med nutidens teknologi tager det ikke længere måneder at rejse til f.eks. Afrika, men derimod kun timer.

Nuvel, Afrika er et kæmpe stort kontinent der strækker sig over mere end 7.000 km målt vertikalt, men forskellen på flytider varierer kun fra ca. 4 timer fra KBH til Marokko i Nordafrika til Sydafrika på bare 13 timer inkl. mellemlandinger.

Det at rejse til Afrika for at opleve de vilde dyr, den storslåede natur eller de forskellige kulturer er altså ikke længere forbeholdt de få, men derimod muligt for de fleste. Det kan du jo overveje næste gang familien skal på ferie. Det at tage på en Safari vil formentlig sætte et større indtryk på din familie end en badeferie ved middelhavet. I vil blandt andet kunne opleve…

De eksotiske dyr

Afrika er kanon stort og du vil opleve meget stor variation både i naturen og dyrelivet fra land til land, hvis ikke også mellem områder i et land.

Vil du se The Big 5 (Løver, elefanter, leoparder, bøfler og næsehorn) så er Namibia, Kenya eller Sydafrika rigtig gode bud. Vil du derimod også gerne opleve chimpanser og gorillaer, er du nødt til at tage til et land som f.eks. Uruguay, hvor du i junglen vil kunne opleve netop disse dyr.

Det giver sig selv, at se dyrene i naturen er noget helt andet end at se dem i en Zoo, hvilket næsten kan ses som dyremishandling når du tænker på, hvor lidt plads en løve f.eks. har i Zoo kontra den Afrikanske Savanne.

I og med at en Safari tur foregår ude i den uforudsigelige natur, kan du aldrig være garanteret at opleve alle de dyr du drømmer om. Hvorvidt du kommer til at opleve dem alle afhænger i høj grad af, hvor god en tur-guide/trekker du har med.

De fleste rejsebureauer der arrangerer safari rejser har som regel gode samarbejdspartnere i landene de tilbyder rejser til, da deres success er afhængig af at de kan levere en spektakulær oplevelse der lever op til dine forventninger.

Den spektakulære natur

Dyrene er selvsagt det, de fleste af os forbinder med en safari rejse, men lur mig om ikke naturen og kulturene kommer til at have en større indflydelse på dig end de majestætiske dyr.

Afrika byder på den store øde og varme savannah, frodige regnskove med et rigt dyreliv, tørlagte saltsøer og sandørkener med sanddyner så store som bjerge.

Naturen er yderst varierende og ikke kun som vi ser det på TV. Alt efter hvad du ønsker at opleve, skal du selvfølgelig tjekke op på, hvorvidt det land du tager til faktisk kan tilbyde dig det.

Ønsker du regnskov skal du f.eks. ikke tage til Namibia, hvor du vil have yderst svært ved at finde en regnskov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *