Rejsetips

Drømmer du om at sige farvel til Danmark og flytte til Afrika?

Afrika er med sine 30 millioner kvadratkilometer verdens næststørste kontinent, og varmen, naturen og klimaet er anderledes og fantastisk at opleve. Hvis du længe har drømt om at rykke teltpælene op og flytte til et andet land – eksempelvis Afrika – så skal du læse med her. Her giver vi dig nemlig en guide til, hvad du skal huske, hvis du vil fraflytte Danmark.

  1. Salg af hus

Hvis du vil flytte til Afrika, er du med stor sandsynlighed nødt til at sælge huset. Salg af hus kan være en indviklet affære, hvorfor det er vigtigt at orientere sig godt og grundigt, inden man begiver sig ud på ”savannen”… Der er mange ting, man bør tage højde for, og disse kan en boligadvokat hjælpe dig med. Det handler om at helgardere sig, så du ikke står med håret i postkassen og har misset en vigtig del i kontrakten eller skødet, som kan få fatale konsekvenser. Find en kompetent boligadvokat her, som kan hjælpe dig.

 

  1. Overvej kultur- og familieskiftet

Det er ingen hemmelighed, at det er en stor omvæltning at rykke til Afrika. Har man familie i Danmark, er de måske noget uforstående, og selv hvis de ikke er, så er det hårdt pludseligt ikke at have tanter, onkler og bedsteforældre tæt på. Det er vigtigt at huske på de store forskelle, der uundgåeligt vil følge med, og her kan religion bl.a. også nævnes, da størstedelen af Sydafrika er muslimer, hvilket ikke kan undgå at påvirke dagligdagen grundet en meget anderledes opfattelse af mange ting.

  1. Skolegang til børnene

Er I uden børn, så er problemet ikkeeksisterende for jer. Men har I børn, bør I tænke over, hvordan muligheden for skolegang er i det pågældende land, I vælger, således at jeres flytning ikke har negative konsekvenser senere i livet. Ligeledes bør jobmuligheder for jer også være en af de faktorer, der bliver diskuteret.

 

  1. Varigheden af opholdet

I bør tænke over, om I har lyst til at bo i Afrika resten af jeres dage, eller om det blot er en fase af jeres liv, I vil tilbringe der. I forlængelse af forrige punkt kan det eksempelvis give en del bedre mening at rejse til Afrika, mens børnene er små, idet nødvendigheden for skolegang naturligvis er noget mindre for et barn på 2 år end et barn på 10 år.

  1. Økonomi

Har I sparet op, så I kan klare jer, hvis ingen af jer får job den første periode? Opsparing er en nødvendighed, medmindre mindst én af jer er sikret et job ved ankomst. Overvej hvilke finansieringsmuligheder I har, og undersøg priserne inden afrejse, så I kan lægge budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *