Nyheder

Udleje sin bolig under rejse?

Afrika er et kontinent, som man nemt kan bruge årevis på at udforske. Uheldigvis er det de færreste, der får lov til at drage på eventyr i så lang tid. Når det er sagt, så skal man dog heller ikke tro, at man ikke kan nå fantastisk meget på et par måneder eller sågar uger. Det største problem for mange ved at rejse i så lang tid er bare, at de stadig har en bolig derhjemme, der er en kilde til fast udgifter hver måned.

Udleje at bolig

Når man skal på en længere rejse, kan det være fristende at udleje sin bolig, mens man er bortrejst. Jo længere tid man er væk, des flere penge er der at tjene. Det kan imidlertid godt være svært at finde ud af det praktiske med hensyn til en udlejning.

For mange danskere er det grænseoverskridende at udleje sin bolig, men i mange tilfælde er det ikke det, der afholder dem fra at udleje. Den primære ting, der skræmmer folk er derimod tanken om økonomiske tab, hvis man skulle finde en dårlig lejer. Dette kan imidlertid undgås, hvis du får ordentligt styr på det praktiske – især lejekontrakten for perioden, mens du er væk.

Det juridiske

Hvis du vil være helt sikker på, at der er styr på lejekontrakten, når du udlejer din bolig, så er det en god idé at tage kontakt til en dygtig boligadvokat.

Det behøver ikke koste en formue, da det i mange tilfælde blot er en smule generel vejledning på området, som du har brug for.

Det optimale er, hvis du kan finde en boligadvokat i dit lokalområde. Der vil du nemlig kunne finde en et værdifuldt kendskab til byen, og eventuelle ting, som du bør være opmærksom på. Det vil sige, at hvis du eksempelvis bor i Århus er det nemmeste at søge på ”boligadvokat Århus” og dernæst finde en advokat med gode referencer. I de fleste tilfælde kan du få en fat pris på opgave, så du ved præcist, hvor meget det kommer til at koste.

I de fleste tilfælde vil kontrakten ikke komme meget i brug, men hvis lejer skulle forsage ødelæggelser, kan en skudsikker kontrakt redde dig fra økonomiske tab. Domstolen ser nemlig lejer som den sårbare bart og vil derfor ofte give lejer medhold i tvivlsspørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *