Uncategorized

Rejseguide: 3 ting du skal have styr på inden du tager til Afrika

Danskerne rejser mere end nogensinde før og det betyder også at flere og flere danske turister vælger at besøge Afrika i disse år. Og selvom Afrika er et stort og meget mangfoldigt kontinent, er der det dog et kontinent, hvor der er en del ting man skal huske på inden man sætter sig i flysædet – særligt hvis ikke man er vant til at rejse uden for Europa og i særdeleshed EU.

1: Vaccinationer – vær sikker på din sundhed inden du rejser

Det første man skal have helt styr på, inden at man tager til Afrika, er hvilke vaccinationer som man skal have. Dette afhænger dog af flere ting. For det første er det forskelligt, hvilke vaccinationer man skal have alt efter hvilket land man skal rejse til, samt hvor lang tid man skal være af sted. Ren tidsmæssigt inddeler man det fra 0-4 uger, fra 1-5 måneder og over 6 måneder. Typisk vil man under alle omstændigheder skulle vaccineres for henholdsvis stivkrampe, hepatitis a og hepatitis b. Derudover er der også mange lande hvor man skal vaccineres for gul feber og ikke mindst malaria. Tag derfor en snak med din læge efter, at du har bestilt din rejse. Udover at skulle vaccineres, kan det også anbefales, at man får sine tænder tjekket da det kan være svært at finde gode tandlæger i Afrika, hvis noget skulle gå galt. Hvis du selv mangler at få kigget på dine tænder, kan du gøre det her.

2: Visum og politisk stabilitet

Udover at blive tjekket hos lægen kan det også være en god ide at tænde for fjernsynet eller åbne en avis og tjekke hvordan den politiske situation er i det land man har tænkt sig at rejse til. Selvom Afrika er meget mangfoldigt, kan en række lande godt døje med større politiske ustabilitet, end vi er vant til herhjemme. I de sidste år har både Egypten, Sydafrika og Tunesien døjet med politisk tumult og de er alle lande, hvor mange danskere lægger vejen forbi hvert år. Dette har dog ikke altid en effekt på mulige flyafgange, men det kan stadig godt betale sig at undersøge det land eller de lande, som man har tænkt sig at besøge. Derudover er det også en god ide at tjekke op på, hvilke visumregler der gælder for det pågældende land. I de fleste tilfælde er dette dog noget som rejseselskaber sørger for. Alternativt kan man tage kontakt til den nærmeste danske ambassade i det pågældende land eller eventuelt i en af nabolandene da Danmark ikke har ambassader i alle afrikanske lande.

3: Lokale skikke og sprog

En sidste ting som man med god grund kan bruge lidt tid på at læse op om inden at man tager af sted er lokale skikke og ikke mindst sprog. Selvom at man skal være på turist resorter, kan man stadig få gavn af at kunne et par gloser på lokale sprog. Heldigvis taler de fleste afrikanske lande enten fransk, spansk, arabisk eller engelsk, så det burde være til at finde ud af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *