Nyheder Rejsetips

Højskoleophold i Afrika

Er du mellem 18-29 år, har du mulighed for at få dit livs oplevelse gennem et højskoleophold i udlandet.

Måske du har planer om at holde et sabatår efter gymnasiet eller har lyst til at holde en pause med studiet for at opleve noget andet end bøgerne. Uanset hvad, så er et højskoleophold en god måde at få dyrket sine interesser på eller blive mere klar over, hvad man gerne vil studere samt at få venskaber for livet.

I Danmark har vi en lang tradition for højskoler, men de danske højskoler har de senere år haft svært ved at tiltrække unge, som måske ikke kan se, hvad de får ud at bruge 5 måneder her. Denne udvikling sker også i takt med, at regeringen presser på for at unge kommer i gang med deres videreuddannelser hurtigst muligt i stedet for at have for mange fjumreår. Det betyder, at normalen er at gå direkte videre på en uddannelse, efter man har afsluttet ungdomsuddannelse eller allerhøjest har ét sabatår. Her vil de unge gerne opleve verden, men de har også brug for at spare penge sammen. Derfor vælger mange at arbejde og bruge pengene på en længere rejse. Det er både godt og skidt. Det gode er, at højskolerne er blevet mere obs på at gøre deres tilbud konkurrencedygtige eksempelvis ved at dele eller hele opholdet foregår i udlandet. På denne måde får de unge både en højskoleoplevelse, dygtiggør sig indenfor selvvalgte områder og får samtidigt et uforglemmelig rejseeventyr.

Man kan komme på højskole mange steder i verden, men særligt i Afrika tilbydes der højskoleophold mange steder, heriblandt Zanzibar, Kenya, Tanzania, Ghana og Zambia for blot at nævne nogle. I Afrika møder du en meget anderledes kultur, natur og folkefærd. Her lever folk, som stort set ingenting har, men som udviser et livsglæde og taknemmelighed på trods af deres vilkår. Det kan være en øjenåbner for mange danske unge, som lever et noget mere priviligeret liv i Danmark. Det kan sætte tingene i perspektiv og være en utrolig lærerig oplevelse at få med sig i livet.

Hvordan foregår højskoleopholdet?

Opholdet foregår forskelligt afhængigt af den organisation, der arrangerer opholdene, men ofte bor alle højskoledeltagerne i en lokal afrikansk by tæt på lokalbefolkningen. På denne måde får man som højskolekursist en bedre forståelse for den anden kultur og de samfundsmæssige problemer, der er i landet. Ofte vil der være nogle informationsmøder i Danmark, før man rejser til Afrika, hvor man kan lufte sine spørgsmål, bekymringer, og kan høre om tidligere elevers oplevelser på højskolen.

Hvad koster et højskoleophold i Afrika

Prisen variere afhængig af længde på opholdet og graden af undervisning – ofte ligger et 4 ugers ophold på omkring 22.000 kr, hvorimod et 4-5 måneders ophold beløber sig på omkring 40.000 inkl flybillet. Herudover kommer lommepenge til aktiviteter og småindkøb. Nogle højskoler har fokus på frivilligt arbejde, hvorfor der er større fokus på at tilegne sig fysiske værktøjer, som kan sætte en i stand til at hjælpe lokalbefolkningen, end der er i at undervise i mange forskellige fag. Nogle ophold bruges til at sætte eleverne i stand til at rejse videre efter højskoleopholdet og arbejde frivilligt. Dog vil der ofte være undervisning i politiske forhold, kulturforståelse og historiske forhold, så du som deltager for en god baggrundsforståelse for landet og dets befolkninger.

Hvad kan man lave i fritiden på højskolen?

I fritiden på højskolen er der mulighed for at udforske området på egen hånd. Der er ofte muligheder for vandsport, lange gåture i naturen eller at hænge ud med dine nye højskolekammerater.

Et højskoleophold er, hvad man gør det til – derfor skal man være indstillet på at give noget igen for at få det maksimale ud  af sit ophold. Vil du læse mere om de enkelte tilbud, kan du kigge på højskolernes officielle hjemmeside; hojskolerne.dk eller på globalcontact.dk.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *